Zhodnocení roku 2013

11.01.2014 23:32

Po dlouhé době se dostávám k aktualizaci stránek, minulý rok byl rok spousty změn, přehodnocení i náhledu na svět :-) .

Do ledna jsme všechny zvířátka co jsme měli a máme, tak jsme je chovali pouze pro "zábavu" a bylo pro nás nemyslitelné jíst jiné produkty od našich zvířat kromě vajíček od slepic .

Na jaře minulého roku jsme koupili dvě anglonubijské kozy mámu s dcerou, kůzle jsme časem odstavili, začali dojit při přebytcích mléka udělali sýr, jogurt, kefír, atd...a můj poznatek - děti máme zdravé...kdo nás zná, tak ví že tomu, tak vždy nebylo...

Takže po tom co jsem doma nikdy nechtěla nic co by se muselo dojit...tak máme doma dvě krávy, 15 koz a 5 ovcí. Stejně tak jsme s mým mužem vždy oba prohlašovali, že nejíme naše zvířátka co máme doma a že nikdy nebudeme mít doma prase...výsledek je takový, že prasat máme doma 5 na výkrm (přeci jen jsme značně početná rodina) a zbytek si jistě asi domyslíte.

Jen jsme si v tom potřebovali udělat pořádek, takže pokud k nám přijdete na návštěvu a nějaké zvířátko bude mít jméno, tak to znamená, že u nás buďto dožije a nebo se smí prodat do chovu, z našich odchovů si většinou holky necháváme do chovu a kozlíky a beránky kastrujeme a v pozdním létě prodáváme.